Dobar START za još bolji dan.

ZA NJIH CEO SVET ZNA: 10 NAJPOZNATIJIH SRBA U SVETU!

26. jul 2016.
Predstavljamo vam listu sa 10 najpoznatijih Srba u svetu. Zbog njih smo ponosni što smo Srbi i oni ređaju uspehe i obaraju svetske rekorde. Možemo reći da su ovih 10 Srba naši najbolji ambasadori u svetu! Nismo ih stavljali po značaju brojevima, i ukoliko smo nekoiga zaboravili podsetite nas. Ipak je lista samo 10 imena, van političara!
ZA NJIH CEO SVET ZNA: 10 NAJPOZNATIJIH SRBA U SVETU!
1. Novak Đoković, trenutno najpoznatiji čovek na svetu čije ime svi vezuju za Srbiju. Iako je imao incident u Kanadi, kad su ga najavili kao tenisera iz Hrvatske, njegovo insistiranje na patriotizmu i „šišanje u Areni“ koje su objavili svi svetski mediji sigurno ga stavljaju na čelo liste „srpskih brendova“.
 
2. Nemanja Vidić, trenutno naš najpoznatiji fudbaler. Navijači Mančestera su mu spevali pesmu „Došao je iz Srbije, sve će da vas pobije“.
 
3. Vlade Divac, popularnost ovog košarkaša je daleko premašila i njegove košarkaške sposobnosti. Tokom svoje karijere imao je prilike da bude ambasador svoje zemlje u razgovorima sa američkim predsednicima i u najgledanijim tok-šou emisijama u Americi, zbog čega je i danas jedan od retkih ljudi koga svuda prepoznaju kao Srbina.
 
4. Marina Abramović, jedna od najcenjenijih umetnica današnjice. Izvodila performanse u najznačajnijim galerijama i muzejima savremene umetnosti u svetu.
 
 
 
 
 
5. Predrag Stojaković, iako je na zalasku karijere i dalje važi za jednog od najboljih šutera NBA lige, i prepoznaje se gde god da se pojavi.
 
6. Emir Kusturica, jedino prepoznatljivo lice srpskog filma; stekao je svetsku slavu osvajanjem dve kanske nagrade i snimanjem u Holivudu.
 
7. Goran Bregović, njegova muzika se pušta na žurkama širom sveta.
 
8. Da li je potreban bilo kakav komentar za Nikolu Teslu i Mihajila Pupina? Lista je pravljena za poznate savremenike, ali nećemo izostaviti dva najpoznatija naučnika u svetu, poreklom iz Srbije.
 
 
 
 
 
 
9. Marko Jarić, globalnu prepoznatljivost duguje bivšoj supruzi Adrijani Limi, brazilskoj manekenki koja važi za jednu od najlepših žena planete. Ceo svet zna da se bila udala za „srpskog košarkaša“.
 
10.  Rade Šerbedžija, glumac koji je najviše dogurao u Holivudu, iza sebe ostavio kultnu ulogu u filmu „Sneč“. Ipak, češće ga doživljavaju kao ruskog, nego kao srpskog glumca.
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame