Dobar START za još bolji dan.

TOP 10 FAKULTETA KOJE SU ZAVRŠILI MILIJARDERI!

25. jul 2016.
Na devetom mestu nalazi se trgovina, a fakultete na kojima se ona izučava učilo je petoro od 100 svetskih milijaredera među kojima je i Robert Kuok, biznismen iz Kine.U životu je bitno imati sreće, a onda će sve ostalo će onda sigurno doći. Nije bitno ni koju ste školu završili, ni šta ste u njoj naučili, bitno je samo da li će vas u poslovnim  poduhvatima pratiti sreća. Upravo je takva situacija sa top 10 svetskih milijardera, od kojih neki nemaju diplomu fakulteta. Međutim, postoje i oni koji su u svoje obrazovanje ulagali kako bi danas iza sebe imali ogromno bogatstvo.
TOP 10 FAKULTETA KOJE SU ZAVRŠILI MILIJARDERI!
Evo šta su oni studirali:
 
10. mesto – Filozofija
 
Filozofiju je studiralo četiri od 100 svetskih milijardera, među njima je i Džordž Soroš, a na osnovu istraživanja može se zaključiti da bavljenje ovom naukom može biti unosno.
 
9. mesto – Trgovina
 
Fakultete na kojima se izučava trgovina učilo je petoro od 100 svetskih milijaredera među kojima je i Robert Kuok, biznismen iz Kine.
 
8. mesto – Matematika
 
Džejms Haris Simons je jedan od petorice milijardera koji je za svoje bogatstvo zahvalan ovoj prirodnoj nauci.
 
 
7. mesto – Kompjuterske nauke
 
Sergej Brin je jedan od osnivača kompanije “Gugl”, te je tako dobar predstavnik milijardera koji su završili fakultet vezan za kompjutere i isti unovčili. Inače, na svetu ima šest milijardera u 100 koji su završili ovakve fakultete.
 
6. mesto – Istorija
 
Istoriju je studiralo čak sedmoro milijardera koji se nalaze u top 100 na svetu.
 
5. mesto – Fizika i hemija
 
Na petom mestu se nalaze fizika i hemija, a njihov predstavnik je svakako Rus Oleg Deripaska. Osmoro milijardera se nalazi među 100 najboljih na svetu.
 
 
4. mesto – Studije prava
 
Čak 15 milijardera, koji se nalaze u top 100 na svetu, studiralo je prava, a njihov predstavnik je Sumner M. Redston, medijski magnat.
 
3. mesto – Ekonomija
 
Nakon četvrtog mesta, broj milijardera koji se nalaze u top 100 na svetu se strmoglavo uvećava,tako da je onih koji su studirali ekonomiju i zaradili ogromne svote novca čak 36. Među njima je investitor Čarls R. Švab.
 
2. mesto – Biznis (uključuje administraciju, finansije i internacionalno poslovanje)
 
U top 100 milijardera na svetu nalazi se 38 onih koji su studirali biznis studije. Njihov predstavnik je Ananda Kiršnan.
 
1. mesto – Inženjering
 
Na svetu postoji čak 48 ljudi koji su završili fakultete vezane za inženjering i nalaze se u top 100 milijardera.
 
Izvor: www.telegraf.rs

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame