Dobar START za još bolji dan.

Bil Gejts savetuje - Kako preživeti sa 2 dolara dnevno?

25. jul 2016.

Bil Gejts je najbogatiji čovek na svetu, sa čak 74,9 milijardi dolara. Ipak, iako ima više novca nego što bi za pedeset života mogao da potroši, osnivač kompanije Microsoft pokušao je da zamisli kako bi živeo da je kojim slučajem potpuno siromašan.

Bil Gejts savetuje - Kako preživeti sa 2 dolara dnevno?
Gejts, kao jedan od vodećih svetskih filantropa, proveo je mnogo vremena pomažući siromašnima u Africi i dobro zna kako preživljavaju ljudi u ekstremnom siromaštvu. U tekstu koji je objavio na svom blogu, Gejts nudi savete kako da (pre)živite sa samo dva dolara dnevno.
 
"Ja bih uzgajao piliće", poručio je Gejts. "Pre svega, o pilićima je lako i jeftino brinuti se, a mogu da doprinesem i održavanju zdravlja dece jer su neprocenjiv izvor hranljivih materija. Jaja mogu pomoći u borbi protiv neuhranjenosti, a tu je i mogućnost da se prodaju pilići i jaja i zatim s tim novcem kupi druga hrana", objašnjava.
 
Pilići su, dakle, dobra investicija.
 
"Pretpostavimo da farmer započne s pet kokošaka. Jedan komšija ima petla koji može oploditi kokoške kako bi imale više jaja. Nakon tri meseca, farmer može imati čak 40 pilića. I na kraju, prodajna cena od pet dolara po piletu, što je tipična cena u Zapadnoj Africi, može dovesti do zarade od preko 1.000 dolara godišnje", objašnjava Gejts.
 
Prenosi b92

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame