Dobar START za još bolji dan.

Zanimljiva mesta u Beogradu za koja niste znali

08. maj 2018.

Beograd je grad sa mnogo lica koji ne prestaje da iznenađuje ljude, bilo da su u pitanju lokalci ili turisti. Od uzbudljivog noćnog života i bogate kulture, do raznovrsnog izbora restorana i kafića - ponuda je zaista izvanredna. Ipak, određena mesta su uspela da se izdvoje svojom originalnošću i nude jedinstven sadržaj koji ne možete naći nigde drugde. Različiti trendovi koji su pristigli sa zapada, oblikovali su izgled i ponudu ugostiteljskih objekata. Ima i onih mesta koja su, inspirisana srpskom tradicijom i kulturom, kreirala poseban šmek u svojim ambijentima.

Zanimljiva mesta u Beogradu za koja niste znali

Da li vam je dosadilo da sedite u jednom te istom kafiću? Mislite da poznajete grad u potpunosti? Zagrebite ispod površine: pogledajte naš izbor zanimljivih mesta koja ne smete da propustite kada sledeći put posetite Beograd.

 

Savršeno mesto za nostalgičare

Sećate li se onih starih lončeva, najčešće crvenih i plavih, na tufne? Odmah vas podsete na posete baki i divan miris kuvanog pasulja ili paprikaša, spravljenog sa ljubavlju i pažnjom, zar ne? Ako čeznete za ovim jednostavnijim vremenima, Beograd ima jedan sjajan restoran gde možete da proživite ove trenutke kroz ukusne obroke. U pitanju je lokal prikladnog imena “Lonče”, koji nudi autentična srpska jela napravljena od svežih sastojaka, po izuzetno povoljnim cenama. Od ćevapa sa kajmakom, pilećeg gulaša i sveže ispečenih peciva, do specijalnih vegetarijanskih i hrono jela, pa i poslastica (ko ne voli domaće palačinke?) - “Lonče” vam nudi bogat jelovnik u prijatnom ambijentu.

 

Svetski concept store na dohvat ruke 

Da li znate šta je concept store? U pitanju je lokal sa posebno odabranim proizvodima različitih brendova, koje povezuje sličan stil ili jednak vredonosni sistem u pogledu estetike, a jedan takav prostor postoji i u Beogradu. U pitanju je FAB Living by Una, koju je osnovala Una Nikolić. Una je imala neobično detinjstvo u Africi i Kini, a svojevremeno je živela i u Pragu i Londonu. Vrativši se u Beograd, dugo je radila u korporativnim okvirima, a potom je dokazala da se snovi ostvaruju i osnovala svoj concept store. Sam ambijent je nesvakidašnji spoj modernog i rustičnog, veoma živopisnih boja i zanimljivih predmeta. Tu možete pronaći i kupiti unikatni dizajnerski nameštaj, različite modne dodatke i odeću, umetnička dela, nakit, dekorativne predmete, kuhinjske posude, pa čak i preparate za negu kože. Pored toga, FAB Living by Una jedno je od beogradskih mesta sa IQOS lounge zonom, što je još jedan znak da je u pitanju mesto sa istinski kosmopolitskim duhom.

 

Daleki istok na Vračaru    

Ukoliko ste željni egzotike Dalekog istoka, a niste u prilici da otputujete, na Vračaru vas čeka bar i restoran “Vila maska” koji će vas naprosto oduševiti. Prostire se na oko 300m2 na dva nivoa, a tu je i prelepa bašta koja je otvorena kada je lepo vreme. Ovo mesto obiluje autentičnim komadima nameštaja i dekoracijama, a sigurno ćete se u mnoge zaljubiti i poželeti da ih ponesete kući. Zapravo - to i možete! Ukoliko vam nešto naročito zapadne za oko, pitajte osoblje da nije slučajno u pitanju prodajni predmet, jer mnogi jesu. “Vila maska” je poznata po automobilu koji je obložen tepisonom trave i cvetićima, a nalazi se ispred lokala. Jelovnik je izvrstan i nudi raznovrsne obroke, a ukoliko ste neodlučni - uzmite u obzir i preporuku iskusnih kuvara. Još jedna sjajna stvar: kada padne veče, “Vila maska” se pretvara u odlično mesto za izlazak i đuskanje!

 

Divno ušuškan Klub svetskih putnika   

Udruženje svetskih putnika je osnovano još davne 1999. godine u jednom iznajmljenom stanu sa ciljem stvaranja prijateljskog prostora za razmenu ideja i druženje. Kako je broj članova rastao, rasle su i ambicije osnivača, te je prostor otkupljen i u njega se počelo ozbiljnije ulagati. Današnji ambijent na adresi Bulevar Despota Stefana 7 verno odražava smisao postojanja ovakvog kluba: u pitanju je prijatna atmosfera koja obiluje “rasparenim”, starim nameštajem koji je tu dospeo mahom kao dobronamerni poklon kako bi jedna lepa ideja zaživela. Klub svetskih putnika je postao svojevrsni alternativni kulturni centar gde se održavaju proslave, svirke, filmske projekcije, književne večeri, različita predavanja i nastupi. Pored toga, u ponudi su različita pića, a ima se i šta prezalogajiti. Osećaćete se dobrodošlo u ovom živopisnom ambijentu. Nije ni čudo što je klub poznat i pod nazivom “Bakina kuća”.

 

Na koje od ova četiri mesta ćete se napre uputiti kada se sledeći put nađete u Beogradu? Koje zanimljivo mesto znate, a da ga nismo uvrstili na našu listu?


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame