Dobar START za još bolji dan.

Novo muzičko ostvarenje Bilje Krstić i orkestra Bistrik

07. jan 2017.

„Sa nestrpljenjem  sam očekivala realizaciju novog albuma i došao je taj dan. 6 januara, baš na veliki srpski i pravoslani praznik, na Badnji dan ,naše nove pesme moći će da čuju svi. 

Novo muzičko ostvarenje Bilje Krstić i orkestra Bistrik

Svod na Badnji dan.
Daleke vremenske obale spojili su pod jedan „Svod“, a Srbiju i Balkan povezali sa čitavim svetom.
 
„Sa nestrpljenjem  sam očekivala realizaciju novog albuma i došao je taj dan. 6 januara, baš na veliki srpski i pravoslani praznik, na Badnji dan ,naše nove pesme moći će da čuju svi. Posebno se radujem kada uspem da povežem važne datume našeg naroda sa radom orkestra Bistrik. Izlazak albuma „Svod“  na svetsko tržište je vrlo značajan podvig u našem radu. Engleska izdavačka kuća Arc music iz Londona u prošloj godini , kao i ja, proslavila je 40 godina rada i to istog datuma kada je počela i moja karijera 24 novembra. Možda slučajnosti ipak ne postoje“, raduje se i ističe Bilja Krstić.
 
Protekla godina, bila je i godina jubileja orkestra Bistrik, 15 godina postojanja, i svečno su je završili velikim beogradskim koncertom u Sava Centru a nakon toga Bilja i članovi orkestra otputovali su u Vašington gde su nakon osam godina još jednom dokazali koliko naši ljudi u svetu vole njihove pesme ali i oni koji ne razumeju srpski jezik ali osećaju muziku.
 
„Dugo smo i vredno radili i birali pesme. Ne verujem u brze odluke i brze procese kada je u pitanju stvaranje pesama.Uvek se radujem novim izazovima i novoj saradnji. Nadam se i dobrim kritikama jer znam da smo uradili dobru stvar“, kaže umetnica u danu kada će novo muzičko čitanje tradicionalnih zapisa moći i publika da čuje.
 
 
 
 
Spot za pesmu „Dimitrijo, sine Mitre“ u kom se zajedno sa Biljom Krstić pojavljuju i velike glumice ovoga grada, publika je već imala priliku da vidi i čuje. Izuzetno emotivna pesma, interpretacija i ekpresije različitih raspoloženja koje su prikazane u spotu najavljuju album koji će se dopasti publici a Bilju Krstić i orkestar Bistrik uvesti u novu fazu uspešnog rada i novih dobrih ostvarenja. Umetnica za naredni period najavljuje još dobrih iznenađenja kada je u pitanju muzika koju voli, stvara i živi. 
 
Foto: Miloš Šarović

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame