Dobar START za još bolji dan.

Magija sode bikarbone!

22. mar 2017.

U kafu sipajte malo sode bikarbone. A razlog je sledeći.

Magija sode bikarbone!
Neke vrste kafa nižih cena imaju veću koncentraciju kiseline koja može da uzmekiri želudac, pogotovu ako dnevno konzumirate više od jedne šoljice kafe.
 
Kako bi neutralisali kiselinu i olakšali probaju, možete de se poslužite magičnim belim praškom - sodom bikarbonom.
 
Soda bikarbona ili natrijum-bikabonat je odlično prirodno pomagalo za neutralizaciju kiseline u organizmu, do kojeg može da dođe zbog preterane konzumacije slatke i masne hrane. Ima antialergijska, antiupalna i antigljivična svojstva. 
 
Neutralizacija kiseline u želucu
 
Prstohvat sode bikarbone u kafi (ili 1-8 kašičice na litar omiljenog napitka) na zapadu je svojevrsni narodni lek za neutralisanje kiseline. Oni koji su probali tvrde da se u takvoj kafi ne oseća ukus ovog praha.
 
Iako kombinacije kafe i sode bikarbone nije poznata u našim krajevima, stručnjaci tvrde da zaista može da “ubije” kiselost u organizmu. 
 
Ipak, treba imati na umu da soda bikarbona u kafi može da ima i neke nus pojave na organizam - pojačanu pojavu gasova, smanjenje apsorpcije kalcijuma i opšti uticaj na probavu, upozoravaju nutricionisti.
 
Možda niste znali, ali najgora kombinacija se zapravo kafa i mleko - beli napitak pojačava kiselost organizma, pa bi osobe koju imaju osetljiv želudac trebalo da izbegavaju ispijanje kafe na ovakav način.
 
Izvor: Kurir.rs
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame