Dobar START za još bolji dan.

JOGA JE RADOST - INSTRUKTORKA SNEŽANA STEFANOVIĆ

27. jul 2016.

 

Šta je to joga? Za mene joga je radost  ili kako kažu -  Joga je jedinstvo uma, tela i duha. Disciplina koja nas vodi do naše suštine i ...

JOGA JE RADOST - INSTRUKTORKA SNEŽANA STEFANOVIĆ

 

 Pogled na jogu iz ugla instruktorke joge i Heal Your Life trenera
 
Šta je to joga? Za mene joga je radost  ili kako kažu -  Joga je jedinstvo uma, tela i duha. Disciplina koja nas vodi do naše suštine i spoznavanja ko smo to zapravo mi u ovom društvu, u ovom svetu i sa kojom smo svrhom ovde na ovoj planeti baš u ovom trenutku. Vežbanjem joge dolazite do mira u sebi. Međutim, mnogi kada pomisle na mir pomisle na dosadu. Kada pomisle na jogu pomisle na istezanje. Joga nije istezanje i najmanje od svega je dosadna. Neko je nekada rekao da se joga ne dopada samo onom ko je nije probao. Kroz jogu dolazite kao što rekoh do unutrašnjeg mira a kada stignete do te tačke dolazite do one suštinske radosti u sebi. Do osećaja zadovoljstva i potpune sreće koju su mnogi poslednji put osećali možda još kada su bili  dete. Kroz asane (vežbe koje se izvode), meditacije (duboka opuštanja) dolazite u kontakt sa svojim telom,umirujete vrtlog misli koji nam svakodnevno crpi energiju i uspostavljate svoj unutrašnji mir. Osećate ispunjenje i zadovoljstvo što postojite i što ste deo ove veličanstvene planete.Dolazite do saznanja šta je dobro a šta ne za vas i potrebe da još više radite na sebi i da izvučete iz sebe ono najbolje.
 

 

 


 

 
 
 
Na prostirci za jogu možete doći do raznih saznanja, osvešćivanja sebe kao osobe i vaših obrazaca ponašanja koji vas drže zarobljeni. Većinu stvari u toku dana radimo nesvesno na takozvanom autopilotu – oblačimo se , peremo zube, spremamo za posao ili neku drugu aktivnost , izlazimo iz kuće, odlazimo na posao,raspravljamo sa ukućanima...i kada pomislite na to ne možete se ni setiti svega što ste uradili..a verovatno ste se par puta iznervirali dok ste sve to radili i to radite svaki dan..ponavljate iste obrasce ponašanja – radite iste stvari na potpuno isti način. Isto tako mnogo veće i značajnije stvari radite na „isti način“ a kroz jogu ih osvešćujete. Osvešćujete koliko ste fleksibilni u nekom delu tela, koliko jaki u drugom, slabi u trećem, nefleksibilni u četvrtom i tako dalje. A svaki deo tela nam govori o našem životu - o nakupljenim mislima, emocijama ,događajima koji su zarobljeni u naše telo u vidu stresova,ljutnji, besova, ljubomore,tuge. Sve te emocije se ispoljavaju u vidu osećaja bola,neprijatnosti,dosade i raznoraznih drugih emocija dok radimo asane (vežbe). Zatim ulaskom u vežbe osvešćujemo  neprijatnosti, tegobe i vremenom ih  smanjujemo, otpuštamo blokiranu energiju i oslobađamo se  i opuštamo i psihički i fizički.
 

 

 


 
 


 
Često me ljudi pitaju  da li se od joge može smršati. Joga nije namenjena za mršavljenje međutim oslobađanjem sadržaja koji nisu potrebni našem telu oslobađamo se i viška kilograma jer nam oni samo pokazuju da smo nesigurni po nekim pitanjima u našem životu i kada se oslobodimo nesigurnosti,nepotrebnih blokada oslobađamo se i viška kilograma. Joga je jedna fantastična disciplina i način da istražujete sebe i svoj svet, da uživate u kreiranju svog srećnijeg i ispunjenijeg života.
 
Želim vam divan i nasmejan dan!
 


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame