Dobar START za još bolji dan.

PROBAJTE 8 JEDNOSTAVNIH NAČINA KOJI OSLOBODAĐAJU BRZO OD STRESA

27. jul 2016.

 Misli beže, koncentracija opada, napetost raste, osećate unutrašnju neprijatnost, paniku – to su oni, tipični simptomi stresa, koji nas izbacuju iz ravnoteže...

PROBAJTE 8 JEDNOSTAVNIH NAČINA KOJI OSLOBODAĐAJU BRZO OD STRESA

 

Šta raditi? Naučiti – upravljati stresom, jer to pomaže, ne samo da se vratite u formu, nego i da eliminišete bolest, i čak, usporite proces starenja.


1. Češalj

U toku radnog rana, provedenog ispred monitora, mimična muskulatura postaje veoma napeta, tako da glava postaje veoma teška i počinje da boli. Jedan od načina izbegavanja stresa – češljanje kose u trajanju 10-15 minuta. Ova procedura pomaže aktiviranju cirkulacije i oslobađanju mišića.

 

 

 


2. Hrana

Ukusna hrana – efikasni antistres doping. Čuvanju dobrog raspoloženja i oslobađanju od stresa pomaže masna riba, koja sadrži omega-3 masne kiseline, veoma korisne za nervni sistem. Ako ne volite ribu, pojedite sladoled ili bananu. Ove namirnice su bolje od antideprisiva.


3. Istrljajte dlanove

Još jedan način da se ublaži napetost i izbegne stres. Potrebno je svom snagom protrljati dlan o dlan, dok dlanovi ne postanu vrući. Takođe je korisno i protrljati uši. Na taj način, brzo ćete se vratiti i fokusirati na posao.

 

  4. Isperite stres

U borbi sa negtivnim emocijama pomaže tuširanje u trajanju od 15 minuta. Stanite ispod toplog mlaza vode, tako da on masira glavu i ramena. Ubrzo ćete osetiti kako voda odnosi sa sobom sve nepotrebno.

 


5. Bojenje

Psiholozi su otkrili da oslikavanje bojanke u trajanju od nekoliko minuta, u periodima pojačanog stresa, petostruko povećava verovatnoću da se svi poslovi završe na vreme.


6. Čaj od hibiskusa

Nagomilavanjem slobodnih radikala čovek ima osećaj panike i anksioznosti-karakteristike stresnog stanja. Hibiskus ne dozvoljava gomilanje slobodnih radikala, razblažuje ih, i na taj način pomaže oslobađanju od stresa, ne izazivajući u vama malaksalost.

 


 


7. Spremanje

Razvrstavanje stvari na svoja mesta pomaže da se fokusirate i organizujete misli. Sem toga, uredne police, fioke, ormari, daju pozitivan psihološki efekat – spoljašnja uređenost i organizovanost nesvesno se prenosi na sopstven život.


8. Ples

Obavezno plešite kod kuće. Ritmički pokreti uz muziku idlično pomažu eliminisanju stresa. Osim toga, ples doživljavamo kao zabavu, za razliku od sličnih vežbi u fitnes klubu.

 

izvor: femina.rs


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame