Dobar START za još bolji dan.

Sve tajne izlivanja noktiju - Milica Radovanović!

26. jul 2016.
Za naše dame, razgovarali smo sa manikirkom Milicom Radovanović koja važi za jednu od najboljih u svom poslu u Beogradu. Stotine zadovoljnih klijentkinja mesečno mogu da potvrde njen rad. Milica nam otkriva kako je počela da se bavi ovim poslom, tajne i trkove turpijanja ali i razrešava nedoumicu koja muči mnoge od žena - koliko je gel zapravo štetan?
 
Sve tajne izlivanja noktiju - Milica Radovanović!
MILICA:
 
Pre 3 godine sam prvi put uzela turpiju u ruke počela da se bavim ovom kreativnom “naukom” bez obuke stručnjaka. Poznavala sam površno korake kako treba da se radi, sve ostalo je istraživnje, youtube, moja jaka želja, neiscrpan trud i vežbanje. Kako je vreme odmicalo, sve više sam napredovala i tada se javila želja za dodatnim usavršavanjem. Tako sam završila obuku kod poznate međunarodne edukatorke Kristine Ujvari – tehnika crtanja Vintage, inače ona je edukatorka Brill Bird kompanije, čiji materijal i gelove koristim u svom radu. Takođe, u Crystal nailsu kod Vladislave Milošević – tehnika Royal effect.
 
 
Kao što modni stil dosta govori o našoj ličnosti, tako i nokti odaju mnogo toga. Svaka žena danas teži ka tome da ima lepe i uredne nokte, a ponekad nije jednostavno svako veče lakirati nokte pred spavanje, ujutru pred posao, čekati da se lak osuši... Mnoge od zžena imaju prirodno slabe nokte, koji se svakodnevno listaju, lome i teško se postiže željena dužina i  oblik. Za te probleme sa kojima se svakodnevno susrećete, sprečićete odlaskom kod pravog manikir majstora, koji ce vas posavetovati i preporučiti ojačavanje noktiju gelom, nadogradnju, izlivanje ili gel lak – gel ce omogućiti da vam boja bude trajna, nokti se ne zacepljuju sa strane, mnogo se teže lome i definitivno narednih mesec dana nećete trošiti vreme na sređivanje noktiju. Iz svog trogodišnjeg iskustva, znam  da je svaka žena odlaskom kod manikira, u strepnji da će joj nokti biti još slabiji, da li gel šteti noktu, koliko treba do sledeće korekcije i još dosta pitanja sličnih tome. 
 
 
Zaista smatram da vam gel neće upropastiti nokat, ako idete u provereni salon, kod pravog manikira koji zna svoj posao. Suština se svodi na ispravno turpijanje i pripremu nokta. Dakle, pre nanošenja gela, nokat se blago turpija, taman toliko da se skine površinski masan sloj, kako bi se gel bolje vezao za nokat, obraća se pažnja na ivice oko zanoktice, ceo nokat se matira i nanosi se prajmer za dodatno odmašćivanje, pa se nanosi gel. Da NAPOMENEM, priprema nokta ne sme da boli! Dakle, ukoliko imate pravog manikira, gel možete imati dugi niz godina, bez ikakvog odmaranja. Naravno, ukoliko poželite da skinete gel, oporavak traje dok taj isturpijani deo koji je bio pod gelom ne izraste skroz sa vaše ploče nokta, obično između 4-6 meseci. Za oporavak najbolje mazati EVELIN 8in1, koji možete naci u Lilly prodavnicama. 
 
 
Preporučljivo je da se korekcije rade na 20-30 dana, naravno u skladu sa time koliko su vam izrasli nokti za taj vremenski period. Naravno nokti mogu da stoje i po 2 meseca, ali to ne preporučujem jer svako od nas se bavi različitim poslovima, pa tim smatram da nije isto ko radi u kancelariji i recimo u cvećari, gde su ruke mnogo više izložene vodi, zemlji i prljavštini koja potpomaže da se gel na neki način “troši i propada”... Takođe, pored stručnosti manikirke, vrlo je bitan materijal sa kojim se radi. Kao bazni gel koristim američki Nail line, koji se izuzetno dobro pokazao za masne noktne ploče. Gelove u boji koristim visoko kvalitetane marke Brill Bird, Galaxy... Kao završni sjaj koristim neprevaziđen Top Finish gel marke Brill Bird. 
 
 
Prva devojka na slici je Milena Petrović, takođe manikirka, Milica Radovanović  je pored nje u bordo bluzici.
 
Više radova Milice Radovanović možete pogledati na njenoj Facebook stranici Purple Nails 10. 
 
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame