Dobar START za još bolji dan.

NOVO: Adidas patike od replike prirodne svile

20. nov 2016.

Adidas Futurecraft Biofabric proizvodi su 100% biorazgradivi.

NOVO: Adidas patike od replike prirodne svile
Adidas je 17. novembra 2016. na Biofabricate konferenciji u Njujorku lansirao prve na svetu patike sačinjene od Biosteel® vlakna (replike prirodne svile) .
Prototip patika adidas Futurecraft Biofabric obuhvata gornjište sačinjeno 100% od Biosteel® vlakana, potpuno biorazgradivog materijala visokih performansi, razvijenih u nemačkoj biotehnološkoj kompaniji AMSilk. Materijal nudi jedinstvenu kombinaciju karakteristika koje su ključne za dobar učinak na treningu, kao što je za 15% manja težina od standardnih sintetičkih vlakana, a pri tom ovo je najjači potpuno prirodni materijal koji je na raspolaganju.
 
 
Biosteel® vlakna takođe pružaju daleko veću održivost, jer je moguća 100% biorazgradnja. Ovim se nastavlja adidasovo angažovanje u okviru održivih inovacija: od početaka sa originalnom plastikom, preko reciklirane plastike, do saradnje sa organizacijom Parley for the Oceans, a sada se otvara potpuno nova oblast investiranja u rešenja koja mogu da pomire nauku i prirodu kao sastavni deo inovacija.
 
James Carnes, potpredsednik strateškog razvoja adidasa, izjavio je: 
„U godini revolucionarnih inovacija adidasa, naše partnerstvo sa AMSilk i predstavljanje adidas Futurecraft Biofabric patike je novi korak u našoj posvećenosti da redefinišemo sportsku industriju. Ovaj koncept predstavlja vrhunsku inovaciju. Upotrebom Biosteel® vlakana u našim proizvodima postigli smo maksimalan nivo održivosti. Mi se krećemo iznad granica do sada poznatog, a možda granice za ovako nešto i ne postoje. Ovo je pionirski poduhvat koji prevazilazi održivost i prelazi na novu teritoriju biotehnoloških inovacija.”
 
 
Jens Klein, AMSilk direktor, rekao je:
„Prve patike kreirane zajedno sa adidasom su pionirski proizvod na celom svetu sa materijalom visokih performansi od bipolimera identičnim prirodnoj svili. Na ovaj način postavljamo nove standarde u funkcionalnosti i obnovljivim materijalima.” 
 
Posvećenost adidasa održivom razvoju kreirala je ove revolucionarne proizvode, što je dovelo do saradnje sa Parley for the Oceans i prve masovne proizvodnje obuće nastale od plastike iz okeana, UltraBOOST Uncaged Parley.
 
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame