Dobar START za još bolji dan.

Smršala je 35 kilograma i deli OVE TRI TAJNE sa vama!

12. sep 2016.
Smršala je 35 kilograma i deli OVE TRI TAJNE sa vama!

 

Anita Mekej je medicinska sestra iz Sidneja koja je postala fitnes inspiracija mnogim ženama nakon što se fotografija njenog tela pre mršavljenja i nakon dijete pojavila na nekoliko fitnes blogova.

Anita tvrdi da su ove tri stvari bitnije od gubitka kilograma.

1. Nemojte se koncentrisati na brojke

Anitu najčešće pitaju koliko joj je trebalo vremena da izgubi 35 kilograma, o čemu redovno piše na svom Instagram profilu. Gubljenje kilograma ne bi trebalo da bude ničiji fokus, a trku uvek dobija lagana i sigurna metoda. Nemojte se opterećivati time kako ćete izgubiti kilograme, pažnju usmerite na vlastito zdravlje, fitnes i građenje zdravih navika. Usporite i zaljubićete se u sam proces mršavljenja. Ako se ipak odlučite za neku drastičnu metodu mršavljenja, mrzećete svaku sekundu dijete. Njoj je za transformaciju tela i životnih navika bilo potrebno oko godinu dana. U tom periodu Anita je jela zdravu hranu punu žitarica, nemasnih belančevina i zdravih masnoća.Uz to je redovno odlazila u teretanu, trčala, radila kardio vežbe i dizala tegove kako bi ojačala telo.

 

  

 

2. Planirajte obroke unapred

Anita je medicinska sestra s prenatrpanim rasporedom, pa nema vremena da kuva svaki dan. Umesto toga, ona planira nedeljne menije koje pravi odjednom, zamrzava ih i nosi sa sobom. Osim zdravih ručkova i večera, samostalno priprema i zdrave energetske pločice od zobi, orašastih plodova i voća, a sa svojim obožavateljima deli brze recepte za ove ukusne zalogajčiće. „Samostalna priprema hrane je najbolji način da budete svesni šta se nalazi u vašem obroku, ali i koje ćete sve vrednosti uneti u organizam“, ističe medicinska sestra iz Sidneja. Na njenom jelovniku nalazi se mnogo zdravih masnoća i belančevina u obliku avokada, ribe i piletine. Tanjir je uvek obojen različitim vrstama povrća, a ne odriče se ni slatkih zalogaja. „Napravila sam palačinke od zelenog proteinskog praška koji je bogat mikronutrijentima poput belančevina, prehrambenih vlakana i antioksidanata“, pohvalila se lepa Australijanka na svom Instagram profilu.3. Beležite svoj napredak

Da biste (p)ostali motivisani za sleđenje novih pravila ishrane i vežbanja najbolje je da svoj napredak beležite fotografijama. Na taj način ćete uvek znati kako ste počeli i koliko ste napredovali u međuvremenu.

„Fotografija s leva nije moja najveća težina. Teško mi je da nađem fotografiju na kojoj sam bila deblja jer sam tada izbegavala fotografisanje po svaku cenu. Ostala sam uskraćena za toliko uspomena sa porodicom i prijateljima, jer sam bila nesigurna u svoje telo.

Ako tek započinjete svoje putovanje, slikajte se. Možda vam se neće svideti prizor (nemojte biti prestrogi prema sebi), ali znajte da ćete imati loših dana čak i kada ostvarite svoje ciljeve.


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame