Dobar START za još bolji dan.

Goje vas a ne znate: Sve dok budete jeli ove 4 namirnice nećete smršati

10. nov 2017.

Ako ste odlučili da se zdravo hranite, vreme je da kalorične namirnice izbacite iz kuće i da ih više ne kupujete.

Goje vas a ne znate: Sve dok budete jeli ove 4 namirnice nećete smršati
 
Ovo je lista od četiri namirnice koje debljaju više nego što mislite.
 
GAZIRANA PIĆA
 
To što na limenci piše "zero", odnosno nula kalorija, ne znači da je to piće dobro za vas i da ga je dobro piti dok ste na dijeti. Sokovi s veštačkim zaslađivačima iako se reklamiraju kao zdrava zamena za pića sa šećerom, zapravo mogu da izazovu pravi haos u organizmu. Zato bi najbolje bilo da ih u potpunosti izbacite iz vašeg menija i da umesto njih počnete da pijete sveže ceđene sokove od voća i povrća.
 
PRŽENA HRANA
 
Osim što su napravljene od mesnih otpadaka, viršle i ostale mesne prerađevine sadrže puno soli koja zadržava višak vode u telu. Ako želite da se hranite zdravo, zaboravite na viršle, paštete i salame.
 
 
 
 
MARGARIN
 
Ne dozvolite da vas zavara to što je margarin na biljnoj bazi – reč je o hidrogenizovanoj biljnoj masti, poznatijoj kao "smrt za celi organizam". Jedini razlog zbog kog se ljudi okreću margarinu umesto maslacu je njegova cena, jer je višestruko jeftiniji, ali bilo bi puno bolje da jednostavno jedete manje, ali kvalitetnije.
 
VIRŠLE
 
Salame i viršle, zbogom! Osim što su napravljene od mesnih otpadaka, viršle i ostale mesne prerađevine sadrže puno soli koja zadržava višak vode u telu. Ako želite da se hranite zdravo, zaboravite na viršle, paštete i salame.
 
 
FOTO: PROFIMEDIA
(Kurir.rs/healthline.com, Foto: Profimedia)

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame