Dobar START za još bolji dan.

Da li ćete posle ovoga ponovo jesti viršle?

12. jan 2017.

Mnogi vole da ih jedu, ali pogledajte kako viršle negativno utiču na vaš organizam i na celokupno zdravlje…

Da li ćete posle ovoga ponovo jesti viršle?

Pune su soli

Sve vrste viršli su pune natrijuma i masnoća. Ne postoji nešto što se može smatrati zdravim hot dogom, ne samo zbog toga što jako goji, već zato što njima unosite velike količine natrijuma u organizam što uopšte nije zdravo, piše “Novonovo“…


 Pileće viršle nisu zdravije

Ako se opredelite za pileće ili ćureće viršle jer mislite da imaju manje masnoća, možda ste u pravu, ali svakako morate biti oprezni, jer proizvođači obično umesto masnoće u viršle dodaju so. Recimo, ćureće viršle imaju dva grama zasićenih masnoća i 99 kalorija, ali imaju 500 mg soli, dok pileće imaju čak 600 mg soli, što je gotovo trećina preporučenog dnevnog unosa.


Pune su nitrata
U viršle se najčešće dodaju nitriti i nitrati, aditivi koji produžavaju rok trajanja ovih namirnica. Povećan unos natrijum nitrata se povezuje sa većim rizikom od dobijanja kancera.
 

Nisu organskog porijekla

Vrlo je teško naći viršle koje su napravljene od mesa organski uzgajanih životinja koje nisu primale antibiotike ni hormone.
 

Loše su za trudnice

U viršlama se često razvija bakterija listerija koja prouzrokuje stvaranje bolesti listerioze. Ovo oboljenje može da dovede do pobačaja, rađanja mrtvih beba, kao i mnogih drugih ozbiljnih zdravstvenih problema.
 
Izvor: kulinarski-specijaliteti.info

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame