Dobar START za još bolji dan.

Predstavljamo vam "Poslednji urlik vukova" autora Nikole Jovanović i recenziju Vanje Bulića

06. okt 2017.

 

Predstavljamo vam mladog pisca iz Beograda i njegovo delo "Poslednji urlik vukova".

Predstavljamo vam "Poslednji urlik vukova" autora Nikole Jovanović i recenziju Vanje Bulića
 
 
Da naša književna scena ima kvalitetne mlade pisce, svojim delom "Poslednji urlik vukova", to je dokazao mladi pisac iz Beograda, Nikola Jovanović. Nikola je student  4. Godine novinarstva na Fakultetu za kulturu i medije a pisanjem, ili  kako on kaže preciznije "SUICIDOM IZ NEHATA" bavi se skoro deceniju, dok u svet afirmisanih pisaca i pesnika stupa 2015. godine objavljivanjem zbirke poezije "DILEME" koja iste godine, na jubilarnom 60. Međunarodnom sajmu knjiga  u Beogradu biva nagrađena  kao najbolja  zbirka poezije u ediciji Pegaz koju dodeljuje Književna Omladina Srbije.
 
Učesnik je velikih pesničkih manifestacija kao što su dani Đure Jakšića, La Voce dei  Poeti, Evropski faceboob pesnički festival, Orfej na Dunavu, Svečana vidovdanska akademija, rehabilitacija štićenika kaznenog popravnog zavoda u Zrenjaninu, Skadarlijska boemija, Pesnički novosadski maraton, Svetski dan poezije u Bijiću, Ukrštanje pesničkog mača u Bojiću, Tradicionalno veče vina i poezije, Boićev poetski kutak kao i mnogi h drugih. Objavljivan u mnogim zbornicima kao što su – La Catena della Pace, Dunavski dragulji, Rakovački zbornik, zbornik manastira Bešenovo i u mnogim drugim.
 
"Poslednji urlik vukova predstavlja  simbiozu kratkih priča i pesama, jedan novi literarni pravac u koji se svesno i svojevoljno upuštam pružajući čitaocu oguljenu sliku realnosti i društva , mentalnu spoznaju autora koja je ovim delom izuzetno naglašena, i koja se poput kakvog kanona reže u hemisfere. Moje stvaranje nije produkt sveopšteg zadovoljstva već neprestana borba sa plagijatskim tvorevinama i lažnim mentalnim guruima koji vam svakodnevno koeštarisanjem o poimanju života kao lepog i radosnog  prolaska mentalno sputavaju i emotivno razaraju kategorišući vas kao  svemoguće moždane kontrolore. Život se lažnim osmehom ne leči kao što ni voda bol ne spira. Moja želja je da sa ovim delom spoznate suštinu bivstvovanja,skinete stege malignog šunda svakodnevnice i prodišete kulturološkim bronhijama spremni da sa životom ukrstite rukavice i podarite mu borbu od koje se neće oporaviti", rekao je mladi pisac za naš portal.
 
Da je pred Nikolom lepa budućnost na našoj književnoj sceni, govore mnoge pozitivne recenzije njegovog dela, a među njima izdvajamo recenziju našeg istaknutog pisca i novinara, Vanje Bulića koju možete pročitati na slici ispod:
 
 
 
 
 
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame