Dobar START za još bolji dan.

Održana sarajevska premijera predstave "Novo doba"

03. apr 2017.
Održana sarajevska premijera predstave "Novo doba"
U prepunoj dvorani Sarajevskog ratnog teatra SARTRA  je  31. marta(repriza  1. aprila)  održana  sarajevska premijera predstave "Novo doba", nastala prema tekstu Vuka Boškovića i u režiji Dina Mustafića. Realizovana je u  koprodukciji Bitef teatra i Udruženja Art Hub iz Sarajeva, a beogradsku premijeru je imala u januaru ove godine u Bitef teatru.
 
Predstava analizira savremeno doba s mnogo strasti, emocija, ljudskog pada i gubitka dostojanstva. U fokusu ima doba tranzicije u kojem se ljudskost gubi, a pobeđuje beskrupuloznost, nedostatak časti te borba za vlast i moć utemeljena na želji za novcem, osnovi kapitalističkog društva. Ovaj komad prati nekoliko likova, provlačeći kroz priču njihove živote pre i nakon rata.Tako, na primer, nekadašnji univerzitetski profesor danas radi u knjižari koju drži moćni tajkun, dok se žena koja je preživela višestruka silovanja u ratu nalazi na čelu kompanije, gde se u tržišnoj igri susreće sa čovekom koji ju je silovao. Svako od njih, u kakvoj god društvenoj poziciji bio, u današnjem "novom dobu" primoran je za opstanak odreći se časti i ponosa te pristati biti dio igre velikih moćnika, posebno na političkoj sceni.
 
 Publika je nagradila višeminutnim aplauzom aktere predstave Mirjanu Karanović, Borisa Isakovića, Ermina Brava, Snežanu Bogićević i Slavena Došla.

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame