Dobar START za još bolji dan.

Intervju: Markus Pavlov

15. feb 2017.

Upoznajte bolje beogradsku duo Markus Pavlov, koji čine Pavle Gavrilović i ja (Marko Bukvić). Momci o kojima će se tek pričati.

Intervju: Markus Pavlov

Ko ste vi?

Mi smo Markus Pavlov, beogradski duo koga čine Pavle Gavrilović i ja (Marko Bukvić). Upoznali smo se još u novembru 2012. godine. Vrlo brzo nakon toga krenuli smo da se družimo, petominutni razgovori na Skajpiu pretvorili su se u dvosatne. Počela je i saradnja u vidu međusobnog pomaganja, on je meni svirao na nekim pesmama i ja njemu. Kako je vreme prolazilo ispostavilo se da više sviramo zajedno nego u svojim primarnim bendovima, tako da je prirodni sled okolnosti bio da napravimo duo priču. Obojica sviramo gitare i pevamo, s tim što Pavle pored gitare svira i klavir. Markus Pavlov predstavlja sintezu našeg muzičkog stvaralaštva. 
 
 

Šta želite svojom muzikom da kažete? 

Muzika nam pre svega služi kao jedna od najlepših mogućih “distrakcija” za surovu realnost u kojoj živimo. Volimo da se izgubimo u procesu pisanja, spustimo roletne, pogasimo telefone, isključimo se sa socijalnih mreža, popalimo pojačala, instrumente, zaboravimo na vreme, počnemo da stvaramo i snimamo svoje ideje, pa šta izađe iz nas. Muzikom želimo da iznesemo ono što u svakodnevnici često ne uspevamo do kraja, a to je da budemo sve ono što smo uvek bili i ono sto ćemo ćemo uvek biti, da budemo samo svoji.
 
 

Da li imate neki uzor?

Naravno, realno ne postoji muzičar bez uzora. Svi se mi učimo na prethodnim iskustvima, pa samim tim muzika biva “remiks” prethodnih iskustava, a na umetnicima je da taj “remiks” obogate svojim idejama kako bi on nastavio da se i dalje razvija. Kada je reč o muzičkim uzorima, Pavle i ja smo odrasli na gotovo istoj muzici, može se reći da je ključni bend u našem odrastanju bio Red Hot Chili Peppers. Kao klinci ložili smo se na albume poput Californicaiton, Stadium Arcadium, skidali pesme od početka do kraja. Ne mogu da zaboravim čuvenu live izvedbu Californication-a sa Slane Castle-a, tad se još emitovala na 3. kanalu, verovatno jedan od razloga zbog kojih sam odlučio da uzmem gitaru u ruke. Tu su kasnije na red došli bendovi poput: U2, Coldplay, Radiohead, a sa domaće scene EKV, Šarlo Akrobata, Električni orgazam, Partibrejkersi i mnogi drugi. 
 
 

Da li omladina i dalje sluša živu svirku? 

Mislim da sluša. Dobra živa svirka se daleko čuje, tako da ne postoji razlog zašto ne bi slušali. Ljudi vole da čuju sirovu energiju, vole direktan kontakt, to je najbolji način da se povežu sa bendovima. Isto tako, ne vidim problem da se na tu svirku nadovežu i neki elektronski elementi koju mogu samo da doprinesu i naprave celokupan zvuk benda većim i “skupljim”, naravno, ukoliko se pravilno koriste, čemu mi težimo.
 
 

Gde možemo da vas čujemo?

Planiramo svirke jer se na kraju dana računa samo to kako pesme iznosimo uživo. Nadamo se da ćemo krenuti sa istim negde od aprila, još smo u procesu usviravanja repertoara ali gledaćemo da se što pre povežemo sa nama bliskim bendovima i da krenemo sa nastupima.
 
 

Gde nalazite inspiraciju?

Rekao bih da inspiraciju nalazimo pre svega u ljudima i vremenu u kome živimo. U ljudima koji su nekad bili tu uz nas, u ljudima koji su sad tu, u ljudima koji upravo odlaze i u ljudima koji tek dolaze. Mislimo da je to potpuno prirodna stvar, sa obzirom da smo u suštini svi mi socijalna bića, ne možemo jedni bez drugih i težimo da budemo tu jedni za druge. Život je sam po sebi inspiracija.
 
Pesmu poslušajte OVDE:
https://markuspavlov.bandcamp.com/track/neistra-eni-predeli
 
Pratite na FB-u:
www.facebook.com/markuspavlovmusic/?fref=ts

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame