Dobar START za još bolji dan.

DORIS BIZETIĆ-NYGRIN: MOJIH 5 OMILJENIH SU...

26. jul 2016.

Talentovana i svestrana Doris Bizetić odgovorila je za naš portal na 5 kratkih, leksikonskih pitanja. Omiljena knjiga, pesma ali i film su nešto što nas uvek interesuje kada su poznate ličnosti u pitanju.

DORIS BIZETIĆ-NYGRIN: MOJIH 5 OMILJENIH SU...

Doris je rođena 23.avgusta 1985. u Beogradu.

 

1992. i ’93. snimila je 15 pesama za decu koje je komponovao njen otac. Tada joj je objavljena audio i video kaseta. U isto vreme pevala je pesmu za Unicef, čiji su autori Oliver Mandić i Marina Tucaković, a snimljen je i čuveni  spot „Deca bez adrese” koji je emitovan u preko 130 zemalja širom sveta. Paralelno s muzikom, Doris se bavila i glumom u emisiji “Bebevizija” i ostala zapamćena po spotu “Mali Miloica” sa Rokerima s Moravu.

U periodu od 1994. do 2002. bila je član ekipe TV emisije “BB show”. Od 2001. kao ton majstor snimila je mnogo radio i TV reklama, džinglova i muzike, kao i više radio emisija, a od 2003. do sada snimila je i producirala 6 muzičkih izdanja (4 albuma Borisa Bizetića, poslednji album Rokera s Moravu i 2012. godine svoj kant-autorski CD).Od detinjstva je pevala i smišljala svoje kompozicije. 2002. je počela da ozbiljno komponuje i piše tekstove. Njen kant-autorski opus obuhvata preko 400 pesama i instrumentala. 2007. godine se udala za Josefa Nygrina, a 2010. je rodila ćerku Anabelu. 2014. objavila je svoj drugi kant-autorski CD pod nazivom ”Intimate Details”.

 

 

 

 

Doris nam je otkrila omiljenu knjigu, pesmu ali i mesto u Beogradu u kome najviše uživa.

 

Omiljena knjiga?

DORIS: Tango za troje (Slobodan Stanišić).

 

Film?

DORIS:  Wonder Man (Danny Kaye).

 

Pesma?

DORIS: ''The less I know the better'' (Tame Ampala).

 

Ritual?

DORIS: Nemam ritual, ali imam tradicije.

 

Mesto u Beogradu?

DORIS: Restoran Trattoria Campania.

 


Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame