Dobar START za još bolji dan.

68. rođendan malog pozorišta "Duško Radović" i premijera predstave "Bura"

20. okt 2017.

Predstavu „Bura“ publika će imati priliku da pogleda 22. oktobra u 12 sati i 25. oktobra u 10.30 i 20 sati u Malom pozorištu „Duško Radović“.

68. rođendan malog pozorišta "Duško Radović" i premijera predstave "Bura"
 
U ponedeljak 23. oktobra u 20 sati, Malo pozorište „Duško Radović“ proslaviće 68. rođendan, i tom prilikom premijerno će biti izvedena predstava za decu nastala prema drami Vilijama Šekspira „Bura“ u režiji Nikite Milivojevića.
 
Romantična drama, koju je Šekspir pisao u toku 1610. i 1611. godine, govori o sukobu Prospera kojeg su braća Antonio i Alonso bacili u more i tako proterali iz Italije. Reditelj Nikita Milivojević, kome je ovo druga režija u Malom pozorištu, u programu predstave kaže: „U Buri je moguće prepoznati najrazličitije sadržaje: od romantičnih, metafizičkih, autobiografskih, filozofskih, političkih... a među svim mogućim „učitavanjima“ za mene u njoj postoji i jedan dečji pogled na svet (kao u onim neobičnim kutijama DŽ. Kornela u kojima su neki nostalgični mini svetovi prepuni nekakave dečije fantazije)“.
 
 
 
 
Kostim je radila Jelena Stokuća, asistent reditelja i koautor muzike koja se izvodi uživo na sceni je Tadija Miletić, a asistent kostimografa Adrijana Simović. U predstavi igraju Ivana Adžić, Miloš Samolov, Miloš Anđelković, Arsenije Tubić, Nikola Malbaša, Jovana Čurović, Maja Tomašević i Mina Gligorić.Predstavu „Bura“ publika će imati priliku da pogleda 22. oktobra u 12 sati i 25. oktobra u 10.30 i 20 sati u Malom pozorištu „Duško Radović“. U okviru proslave Dana pozorišta biće podeljene i godišnje nagrade, o kojima je odlučivao tročlani žiri u sastavu Goran Balančević, Miloš Samolov i Jelena Ćuruvija Đurica.
 
 
 
 
Vilijam Šekspir
                         
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame