Dobar START za još bolji dan.

3 saveta za uspeh u ljubavi i životu

16. feb 2017.

Pozitivna psihologija: 3 kratka saveta za uspeh u ljubavi i životu

3 saveta za uspeh u ljubavi i životu
Jedan od načina da ga podignemo naše samopuzdanje jeste vizualizacija. A evo koja su 3 kratka saveta da u tome uspemo...
 
Samopouzdanje je jedno od ključnih činilaca života. Ako imamo manjak samopouzdanja sve nam deluje sumorno, teško i neizvodljivo. Jedan od načina da ga podignemo jeste vizualizacija, piše Sensa. 
 
 
1. USPEH UMESTO NEUSPEHA
 
Već sama vizualizacija određene situacije izaziva emocije i telesne reakcije kakve se i zaista događaju. Zbog toga je važno da vežbamo vizualizaciju uspeha umesto neuspeha. Ovo možete posmatrati kao generalnu probu pred nastup i mašta će vam pomoći da se zbližite sa onim što morate da uradite. Takođe, redukujete negativne misli usredsređivanjem na pozitivne ishode.
 
2. USPEŠAN SCENARIO
 
Zapišite konkretan problem ili situaciju koja vas muči. Zatim pribeležite najbolji scenario razrešenja: šta biste uradili vi, šta drugi učesnik... Pročitajte naglas zapisani scenario.
 
 
3. KLJUČNA RAZMIŠLJANJA
 
Dr Hiberd i Džo Asmar u knjizi „Samopouzdanje i kako ga steći" (Izdavač: Laguna), savetuju da zamenimo anksiozna predviđanja realističnim kao i da primenjujemo tehniku vizualizacije kao bismo zauzeli pozitivno gledište. Važno je i imati sliku sebe u najboljem izdanju, i kad god smo anksiozni i nesigurni, da se zapitamo „Kako bi postupila ova moja verzija?"
 
Pripremile: Jasmina Stojanović, Marija Milačić
Izvor: http://www.lepaisrecna.rs/
 

Ostavi komentar

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Prijava za newsletter

Pretraga

Reklame