Povešću te / Odvešću te / Dovešću te - Vodič za svakog od nas!

STEFAN ĆERTIĆ - Mladi dizajner koji pomera granice

10. okt 2016.

 

Inspiraciju uvek nalazi u svojoj unutrašnjosti, svoja osećanja precizno prenosi na krojeve, dok bunt ispoljava na šavove.

STEFAN ĆERTIĆ - Mladi dizajner koji pomera granice

 

Stefan Ćertić  Fashion designer


Ovaj dvadesetogodišnjak predstavlja mladu nadu dizajnera Srbije. Nakon završetka srednje škole za dizajn tekstila, školovanje nastavlja na Visokoj školi za dizajn, tehnologiju i menadžment. U međuvremenu radio je u boljim krojačkim salonima i kao pomoćnik krojača u pozorišnoj kostimografiji. Njegovo poznavanje zanata je neosporivo što dokazuje činjenica da sve svoje modele izrađuje potpuno sam.On dizajniranje ne doživljava kao posao ili obavezu.To je njegov način da svoje emocije, osećanja, stavove prenese na sam model. Iza sebe ima upadljiv performans na simfoniji mladih umetnika Belgrade Art Show, gde su njegovi modeli ostavili traga na svakog posetioca.

 

 

 


Učestvovao je na konkursu za mlade dizajnere koji organizuje Serbia Fashion Week gde nije prošao slavno, a kao razlog za to ziri je naveo prenaglašavanje visoke mode u njegovom dizajnu. Broji mnoge saradnje sa fotografima koji rado eksperimentišu sa njegovim modelima. Za sada nije imao predstavljanje modnom revijom, a kao razloge za to navodi što ne želi da svoje dosadašnje stvaralaštvo eksponira jer gradnju svoje karijere nakon školovanja vidi daleko od granica Balkana. Inspiraciju uvek nalazi u svojoj unutrašnjosti, svoja osećanja precizno prenosi na krojeve, dok bunt ispoljava na šavove.

 

 

 

Njegov najsvežiji projekat je saradnja sa muzičkom umetnicom Natašom Mazom. U nedavno objavljenom spotu za pesmu "Loto" o kome su mnogi mediji pisali Nataša nosi čak tri avangardna kostima koje potpisuje Ziena Couture na čelu sa Stefanom Ćertićem.Ovaj spoj dva nesvakidašnja umetnika izazvao je kod publike mnoge pozitivne, kao i one negativne komentare. Ono što je sigurno, niko nije ostao ravnodušan a intigrantnost i unikatnost su dobar spoj na putu ka uspehu.


Ostavi komentar

Molimo vas da obratite pažnju na obavezna polja (*)!

Učitava se sadržaj...

Reklame

Povežite se sa nama

Pretraga

Reklame